local seoHelyi keresőoptimalizálás
a helyi vállalkozások Google-s sikerének alapja

Mi a közös az Ön városában legismertebb helyi vízszerelőben, a legnevesebb helyi ügyvédben, a legtöbb ügyféllel bíró helyi könyvelőben és a legfelkapottabb helyi étteremben?
Tudják mi az, hogy helyi, azaz lokális keresőoptimalizálás és használják is online marketingjükben. - Ennek hatására sikeresek a Googleban!
A helyi vállalkozások internetes sikerének alapja a helyi keresőoptimalizálás. Ez azoknak a cégeknek a titkos fegyvere, akik helyi szinten szolgálják ki az ügyfeleiket (mondjuk egy városka lakóit) és a Googleban mindig elől vannak!
Ha kíváncsi arra, hogy hogyan alkalmazhatná Ön is a saját vállalkozásában, akkor olvasson tovább, mert a helyi keresőoptimalizálás alapjait mutatjuk be az alábbiakban.

A helyi vállalkozások kevesebb, mint 5%-a használja, igaz őket mindenki ismeri a városban

A helyi keresőoptimalizálás az egyik legerőteljesebb és legeredményesebb mai marketing fogás azon vállalkozások/cégek számára, akik az ügyfeleiket egy konkrét szolgáltatási területükbe tartozó városban vagy kisebb régióban keresik. Hosszú távon stabil és jelentős forgalomnövekedés érhető el a helyi keresőoptimalizálás segítségével! Ennek ellenére csak nagyon kevés vállalkozás él a lehetőséggel. Egy sikeres local SEO elkészítése ugyan összetett és időt igénylő folyamat, de hosszútávú eredményeket hoz. Hatására többszörösére nő a helyi vállalkozások forgalma és az ügyfélmegkereséseik száma.
A vállalkozások több mint 95%-a nem ismeri és nem is használja ezt az online marketing módszert vásárlók szerzésére, ebből kifolyólag nagyon sok folyamatos bevételtől és új ügyféltől esnek el. Akik ismerik, azok – azok a vállalkozások, amelyeket az Ön városában bizonyára Ön is jól ismer, mert szem előtt vannak az interneten!

Milyen kereséseknél van a legnagyobb haszna a lokális keresőoptimalizálásnak?

Erre a kérdésre egy példa a legjobb válasz:

Ezt nagyon fontos tudnia a lokális keresőoptimalizálás kapcsán!

Sokan azt gondolják, hogy a „vízvezetékszerelő” (itt bármilyen helyi vállalkozás tevékenységére utaló kifejezés állhatna, gondoljon itt a saját vállalkozása keresési kifejezésére) kifejezésre történő keresés esetén az összes vízvezetékszerelős weboldal versenyzik egymással. Globálisan ez igaz, de lokális szemléletben ez nem így van. A fentiekben leírt példa alapján, mely szerint a kereső személy földrajzi pozíciójának függvényében a google a helyi (földrajzilag a kereső személyhez közel lévő) weboldalakat előre helyezi.
Szóval a verseny a lokális szereplők között zajlik. Azaz egy városra, egy régióra korlátozódik a versenyzők száma helyi jellegű szolgáltatásokra történő keresések esetében. Így a helyi vállalkozónak nagyon is van értelme odafigyelnie arra, hogy milyen pozícióban van a város többi konkurens szolgáltatójához képest a Googleban.

Miért van szüksége minden vállalkozásnak local SEO-ra?

Ha vállalkozása internetes népszerűsítéséről beszélünk, akkor két nagyon fontos tényt nem hagyhatunk figyelmen kívül:
 • Közel minden második Google keresés valamilyen helyi üzletre, szolgáltatásra irányul.
 • Azok közül, akik valamilyen helyi termékre vagy szolgáltatásra keresnek rá, 10 emberből 7 még aznap fel is keresi az üzletet, és 2 vásárol is.
A helyi keresések jelentősége a vállalkozás forgalmában tehát vitathatatlan.
Ha egy megfelelően kialakított local SEO-val sikerül bekerülnie az első találatok közé, akkor nagyon jó esélye van rá, hogy a helyi szolgáltatásai iránt érdeklődő vásárlók rövid időn belül fel is keresik, vagy ajánlatkéréssel jelentkeznek.

Hol jelenik meg a vállalkozása a Googleban, ha kihasználja a lokális keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségeket?

1. Előkelő helyen lesz vállalkozása a Google Helyek és Google Térkép találatok között

A lokális keresőoptimalizálás legerősebb fegyvere, hogy a Google Helyek ( Google Places ) listájában jó helyet foglal el az a vállalkozás, amelyiknél szakszerűen el van végezve a lokális keresőoptimalizálás.
Mi az a Google Helyek?
A Google Helyek között aktuális pozíciónkhoz (lakóhelyünkhöz) közel eső cégekre, szolgáltatásokra, vállalkozásokra tudunk keresni a Google Térképen megjelenített címmel és koordinátával együtt.
2010-től a Google helyek már megjelennek a Google találati listájában is, méghozzá az organikus találatok fölött! Azért fontos a lokális keresőoptimalizálással és azon belül a vállalkozásának Google helyoldalának keresőoptimalizálásával foglalkozni, mert a találati listán lévő helyoldalakat megjelenítő szekció megelőzi az organikus találatokat!
Helyi keresőoptimalizálás - Local SEO
Helyi keresőoptimalizálás - Local SEO

2. Előkelő helyen lesz céges weboldala a Google helyi keresésekre irányuló találati listáin

A lokális keresőoptimalizálás az organikus találatok tekintetében is jelentősen segíti a helyi vállalkozás weboldalának pozícióját!
Mivel a vállalkozás weboldalán is nagyon sok változtatás és beállítás történik meg egy lokális keresőoptimalizálási munka során. Természtesen ezek a változtatások, fejlesztések minden esetben azért kerülnek elvégzésre, hogy a Google kedvében járjunk, így nem meglepő, hogy ez pozitív hatással van a weboldal pozíciójára is.

Mit kell csinálni, mik a helyi keresőoptimalizálás lépései?

A hatékony helyi keresőoptimalizálás elvégzéséhez az évek során összegyűlt tapasztalataink szerint az alábbi fázisokon kell végigmennie egy vállalkozásnak.
 • Vállalkozás és vállalkozás működésének, céljainak megismerése
 • Lokális keresési kifejezések összegyűjtése
 • Összegyűjtött lokális kifejezések összevetése a keresési szokásokkal és keresési trendekkel
 • Releváns, ténylegesen használandó kifejezések meghatározása
 • Konkurenciaelemzés
 • GAP elemzés: A jelenlegi helyzet és az elvárt helyzet eltéréselemzése
 • Cselekvési terv készítés
 • Lokális keresőoptimalizálás beállítási feladatainak elvégzése a cselekvési terv alapján
 • Folyamatos jellegű lokális keresőoptimalizálási feladatok rendszeres végzése a folyamatos jó eredmény fenntartása érdekében
 • Folyamatos egyeztetések, minimum havi rendszerességgel
A helyi keresőoptimalizálást a vállalkozása profiljához kell igazítani. Nagyon fontos egy alapos kulcsszókutatást végezni a vásárlói igényeknek megfelelően. Ezt egy pozíció felmérés, helyzetelemzés követi, ahol megvizsgáljuk, hogy a vállalkozása hogyan teljesít a kulcsszavakra, keresett kifejezésekre, és hogy milyen meglévő SEO eszközökkel és beállításokkal rendelkezik. Átvilágításra kerül a konkurencia is! Mit csinálnak jól, mely területekre nem figyelnek, mit kell csinálni, hogy előttük maradjunk, vagy megelőzzük őket. Eltérés elemzéssel megállapítjuk a hiányosságokat és cselekvési tervbe foglaljuk az elvégzendő feladatokat, amelyek elvégzésével elérhetjük a kívánt eredményt.
A következő lépés a local SEO eszközök alkalmazása és a beállítások optimalizálása. Ez a lépés számos beállítást igényel, a teljesség igénye nélkül ezek a legfontosabbak:
 • A vállalkozást regisztráljuk a Google cégadatbázisába, így létrehozzuk a cég Google helyoldalát.
 • Beállítjuk és optimalizáljuk a Google helyoldalt a cég sajátosságainak megfelelően, valamint gondoskodunk a folyamatos aktualitásban tartásáról.
 • A céges weboldalt átvilágítjuk és olyan beállításokat, folyamatos tartalomfrissítéseket végzünk, amik azt eredményezik, hogy helyi keresésekre a vállalkozás eredményesebb legyen.
 • A weboldal tartalmi elemeit keresőoptimalizálttá tesszük. Ez egy sor beállítást igényel a weboldal adatait, a szöveges és képi tartalmakat és kapcsolati adatok kialakítását illetőleg.
 • Helyi linképítést végzünk.
 • Értékeléseket, véleményeket, hivatkozásokat szerzünk, amik építik az Ön vállalkozásának hírnevét és népszerűségét az interneten.

Miért kell folyamatosan dolgozni a lokális keresőoptimalizálással?

Mert a Google folyamatosan változtat a listázási logikáján/algoritmusán

A Google több ezer embere azon dolgozik, hogy egyre tökéletesítse rendszereit és azt az algoritmust (listázási logikát) ahogy a vállalkozások megjelennek a keresőbe beírt kifejezésekre. Ez a tökéletesítés változásokat szül, amik áthúzzák a régen még bevált módszereket, ezért új megoldások kellenek, hogy a helyükbe lépjenek. Ezeket a folyamatos változásokat követni kell, annak érdekében, hogy egy helyi vállalkozás folyamatosan meg tudja tartani jó pozícióját a Googleban.

Mert a Google folyamatosan változtat a listázási logikáján/algoritmusán

A másik nagy kihívást a helyi konkurencia jelenti. A konkurenciaharcot nem kell bemutatni, ez a harc az internetes felületeken is zajlik és a Googleban rendkívül fontos, hogy a másik gázszerelő, villanyszerelő, könyvelő vagy konditerem előtt legyen az Ön vállalkozása (ide nyugodtan behelyettesítheti a saját piacát is, hiszen biztosan önnek is vannak konkurensei a városban/régióban) A versengés a konkurenciával soha nem áll meg és folyamatosan figyelni kell, hogy a piacon maradjon a vállalkozás.

Személyre szabott 45 perces konzultáció az Ön cégére szabva, teljesen INGYEN!

Ha szeretné kihasználni a helyi keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségeket, most van egy jó ajánlatunk!
45 perces telefonos konzultáció INGYEN!
Jelentkezem az ingyenes konzultációra!
Miért ajánljuk ezt fel Önnek ingyen? Azért mert ebben a leírásban sajnos csak általánosan tudtuk leírni a helyi keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségeket és előnyöket. Persze ezek általánosan érvényesek az Ön vállalkozására is. Azonban pontos információk birtokában még nagyon sok lehetőség rejlik a lokális keresőoptimalizálásban amivel az Ön vállalkozásának konkrét helyzeti előnyt tudnánk létrehozni a konkurenciához képest, erről egy telefonos konzultáció keretein belül az Ön vállalkozására szabva tudnánk beszélgetni.
A konzultáció mindenféle kötelezettségtől mentes és díjtalan!
Nincs más dolga, mint kitölteni egy űrlapot a vállalkozása adatait és tevékenységeit illetően. Ez alapján mi összeállítjuk a vállalkozása számára legmegfelelőbb local SEO tervet, és egy 45 perces telefonos konzultáció keretein belül bemutatjuk, és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseit.
Míg más cégek a konzultációért és tanácsadásért jelentős összegeket is elkérnek, mi teljesen ingyen ajánljuk fel, és semmilyen kötöttséggel nem jár. Amennyiben a konzultációt követően úgy érzi hogy a vállalkozásának nincs szüksége a local SEO nyújtotta eredményekre, a konzultációt ebben az esetben is teljesen ingyenesen vehette igénybe.

45 perces telefonos konzultáció INGYEN!
Jelentkezem az ingyenes konzultációra!